چگونه با معافیت تحصیلی، پاسپورت برای سفر خارجی بگیرم؟

پسران زیر ۱۸ سال میتوانند با داشتن رضایتنامه محضری از پدر یا جد پدری بهراحتی پاسپورت بگیرند. دانشجویان بالای ۱۸ سال هم با داشتن معافیت تحصیلی، وثیقه و نداشتن بدهی مالیاتی یا سابقه کیفری میتوانند پاسپورت بگیرند. البته گرفتن پاسپورت زیارتی قوانین سادهتری دارد و بدون وثیقه انجام میشود. همه این مراحل با مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰، تکمیل فرمها و پرداخت هزینهها به پایان میرسند. البته، جزئیات مهمی در هر مرحله وجود دارند که در این مطلب بررسی کردهایم….
برخلاف تصور بسیاری از افراد، پسران زیر ۱۸ سال با رعایت شرایط تعیینشده میتوانند پاسپورت بگیرند. همچنین، دانشجویان یا پسران بالای ۱۸ سال هم در صورت برآورده کردن شرایط میتوانند به سفرهای خارجی بروند. از طرفی، سختگیری برای دریافت گذرنامه زیارتی و حضور در مراسم عتبات عالیات مثل پیادهروی اربعین هم برای آقایان کمتر شده است. در این مطلب از وبلاگ قبضینو به شرایط گرفتن پاسپورت با معافیت تحصیلی، هزینهها و مجوز خروج از کشور برای دانشجویان میپردازیم.
فهرست
- 1 مدارک لازم برای دریافت پاسپورت برای پسران چیست؟
- 2 خروج از کشور برای دانشآموزان پسر (زیر ۱۸ سال) چه شرایطی دارد؟
- 3 خروج از کشور برای دانشجویان پسر (بالای ۱۸ سال) چه شرایطی دارد؟
- 4 گرفتن پاسپورت با معافیت تحصیلی، چه شرایطی دارد؟
- 5 برای گرفتن پاسپورت با معافیت تحصیلی، چه مدارکی لازم است؟
- 6 مراحل گرفتن گذرنامه با معافیت تحصیلی
- 7 اشتباهات رایج در حین گرفتن گذرنامه با معافیت تحصیلی
- 8 گرفتن گذرنامه زیارتی با معافیت تحصیلی به چه صورت است؟
- 9 تمدید پاسپورت با معافیت تحصیلی چه شرایطی دارد؟
- 10 بدون نگرانی و دغدغه سربازی، وضعیت پاسپورتتان را چک کنید!
مدارک لازم برای دریافت پاسپورت برای پسران چیست؟
آقایان و پسران واجد شرایط، برای گرفتن پاسپورت باید یک سری مدارک مشخص را آماده کنند. با ارائه این مدارک، فرایند صدور گذرنامه سریعتر و بدون مشکل انجام میشود. مدارک مورد نیاز برای دریافت پاسپورت در شرایط عادی برای آقایان عبارتاند از:
- اصل و کپی کارت ملی
- اصل و کپی شناسنامه
- تکمیل فرم درخواست گذرنامه
- رسید پرداخت هزینه صدور گذرنامه
- اجازه محضری از پدر یا جد پدری برای افراد زیر ۱۸ سال
- حداقل 2 قطعه عکس ۴×۶ جدید (با زمینه سفید و رعایت قوانین عکس گذرنامه)
- مدرک وضعیت نظام وظیفه (معافیت تحصیلی، کارت پایان خدمت یا معافیت دائم)
خروج از کشور برای دانشآموزان پسر (زیر ۱۸ سال) چه شرایطی دارد؟
دانشآموزان پسر زیر ۱۸ سال هم میتوانند پاسپورت بگیرند و به خارج از کشور سفر کنند. البته، شرایط خاصی برای این کار تعیین شدهاند و بدون رعایت آنها امکان صدور گذرنامه وجود ندارد. شرایط لازم برای گرفتن پاسپورت و خروج از کشور برای پسران زیر ۱۸ سال عبارتاند از:
- داشتن رضایتنامه محضری از پدر یا قیم (این رضایتنامه باید در دفتر اسناد رسمی تنظیم شود.)
- ارائه حداقل 2 قطعه عکس ۴×۶ جدید با زمینه سفید (طبق قوانین گذرنامه)
- نداشتن موانع قانونی دیگر (مثل حکم ممنوعالخروجی)
- ارائه اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی پدر یا جد پدری
- ارائه اصل و کپی شناسنامه و کارت ملی فرد متقاضی
- تکمیل فرم درخواست گذرنامه در دفاتر پلیس +۱۰
- پرداخت هزینه صدور گذرنامه و ارائه رسید آن
خروج از کشور برای دانشجویان پسر (بالای ۱۸ سال) چه شرایطی دارد؟
دانشجویان پسر که بالای ۱۸ سال سن دارند، برای گرفتن پاسپورت و خروج از کشور باید چند شرط مهم را رعایت کنند. این شرایط به دلیل قوانین نظام وظیفه در کشور کاملاً جدی گرفته میشوند. بنابراین، اگر حتی یکی از آنها رعایت نشود، نباید منتظر مجوز خروج باشید.
شرایط اصلی دریافت مجوز خروج از کشور برای دانشجویان عبارتاند از:
- سفر باید در قالب سفرهایی باشد که از سوی سازمان نظام وظیفه عمومی تأیید و اعلام شدهاند.
- درخواست گذرنامه باید در طول سنوات مجاز تحصیل (بر اساس مقطع و رشته) ثبت شود.
- مبلغ وثیقه تعیینشده توسط نظام وظیفه باید پرداخت و رسید آن را ارائه شود.
- دانشجو باید معافیت تحصیلی مخصوص خارج از کشور داشته باشد.
- حتماً باید دانشجو و دارای مدرک معتبر معافیت تحصیلی باشد.
- متقاضی نباید در وضعیت غیبت از نظام وظیفه باشد.
- متقاضی باید در سامانه سخا ثبتنام کند.
- فرد نباید بدهی مالیاتی داشته باشد.
- فرد نباید سابقه کیفری داشته باشد.
به طور کلی آقایان دانشجو در صورتی میتوانند گذرنامه دانشجویی بگیرند که مشغول تحصیل و دارای معافیت تحصیلی فعال باشند. اکثر دانشگاهها این مدرک را به سرعت برای دانشجویان خود صادر میکنند. همچنین، پرداخت وثیقه و ثبتنام در سامانه سخا از مهمترین مراحل هستند که باید رعایت شوند. برای آشنایی بیشتر، میتوانید مطلب «چگونه در سامانه ی سخا ثبت نام کنم؟» را مطالعه کنید.
گرفتن پاسپورت با معافیت تحصیلی، چه شرایطی دارد؟
بسیاری از دانشجویان برای سفرهای علمی، تفریحی یا حتی خانوادگی به گذرنامه نیاز دارند. در این میان، شرایط گرفتن پاسپورت با معافیت تحصیلی موضوعی است که اکثر دانشجویان به آن فکر میکنند. به طور کلی، شرایط گرفتن پاسپورت با معافیت تحصیلی عبارتاند از:
- نداشتن سابقه کیفری
- نداشتن بدهی مالیاتی
- نداشتن غیبت از نظر نظام وظیفه
- ارائه معافیت تحصیلی معتبر و فعال
- ثبت درخواست در مدت سنوات مجاز تحصیل
- پرداخت وثیقه مشخصشده توسط سازمان نظام وظیفه و ارائه رسید آن
برای گرفتن پاسپورت با معافیت تحصیلی، چه مدارکی لازم است؟
برای دریافت گذرنامه معتبر در دوران دانشجویی و سفر خارجی، باید یکسری مدارک مهم را آماده کنید. این مدارک مورد نیاز شامل موارد زیر میشوند:
- اصل و کپی کارت ملی
- اصل و کپی شناسنامه
- رسید پرداخت هزینه صدور گذرنامه
- فرم تکمیلشده درخواست گذرنامه
- حداقل 2 قطعه عکس ۴×۶ جدید با زمینه سفید
- فیش پرداخت مبلغ وثیقه به سازمان نظام وظیفه
- عدم سوءپیشینه کیفری (در صورت نیاز به استعلام)
- اصل مدرک معافیت تحصیلی صادرشده توسط دانشگاه
- فرمهای تکمیلشده مربوط به نظام وظیفه در دفاتر پلیس +۱۰
مراحل گرفتن گذرنامه با معافیت تحصیلی
مراحل دریافت پاسپورت با معافیت تحصیلی، معمولاً به زمان قابل توجهی نیاز دارند. بنابراین، چند ماه قبل از سفر خارجی، برای انجام این مراحل برنامهریزی کنید. به طور خلاصه، مراحل گرفتن پاسپورت با معافیت تحصیلی به ترتیب عبارتاند از:
- دریافت نامه یا فرم اشتغال به تحصیل از دانشگاه: ابتدا باید از دانشگاه محل تحصیل خود، نامه اشتغال به تحصیل بگیرید. این مدرک نشان میدهد شما دانشجو هستید و میتوانید معافیت تحصیلی داشته باشید.
- مراجعه به دفاتر پلیس +۱۰ و دریافت کد سَخا: پس از آمادهسازی تمام مدارک لازم، به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ مراجعه کنید. در این مرحله باید کد سخا را دریافت کنید تا در ادامه به مشکل برنخورید.
- ورود به سایت خدمات الکترونیکی انتظامی و ثبت مجوز خروج: در این مرحله باید با استفاده از کد سخا و کد ملی وارد سایت sakha.epolice.ir شوید. در ادامه باید درخواست مجوز خروج را با تعیین نوع، تاریخ و کشور مورد نظر برای سفر را تعیین کنید.
- صدور تأییدیه تحصیلی خروج از کشور: در این مرحله، دو حالت رخ میدهد. اگر از معافیت تحصیلی موقت استفاده میکنید، تأییدیه تحصیلی از طریق دانشگاه صادر میشود. اگر از معافیت موقت کفالت یا پزشکی استفاده میکنید، تأییدیه خروج از کشور را باید از نظام وظیفه بگیرید.
- پرداخت وثیقه به حساب نظام وظیفه: برای گرفتن گذرنامه نیاز است مبلغ مشخصی را بهعنوان وثیقه (حدود ۱۰ تا ۸۰ میلیون وابسته به وضعیت نظام وظیفه شخص و نوع سفر) در سایت سخا و با رمز پویا واریز کنید. بعد از برگشت از سفر، میتوانید درخواست استرداد این مبلغ را بدهید.
- تأیید پرداخت وثیقه در سازمان نظام وظیفه: پس از ثبت اطلاعات، تأییدیه پرداخت وثیقه را از طریق سازمان نظام وظیفه دریافت میکنید.
- اقدام نهایی برای خروج از کشور: برای درخواست پاسپورت با معافیت تحصیلی، مجدداً به پلیس +10 مراجعه کنید و مدارک مورد نیاز را ارائه دهید. در این مرحله، کارهای اداری برای خروج از کشور با استفاده از معافیت تحصیلی انجام میشوند.
- اخذ پاسپورت با معافیت تحصیلی: در نهایت بعد از چند روز کاری، گذرنامهتان صادر و از طریق پست ارسال میشود. میتوانید با مراجعه حضوری یا پیگیری گذرنامه در پست، گذرنامه خود را تحویل بگیرید.
اشتباهات رایج در حین گرفتن گذرنامه با معافیت تحصیلی
بعضی از افراد در حین گرفتن گذرنامه با معافیت تحصیلی به دلیل بیدقتی دچار اشتباه میشوند. نتیجه این اشتباهات چیزی بهجز طولانی شدن زمان صدور یا حتی رد درخواست گذرنامه نیست. بنابراین، 7 اشتباه زیر را بشناسید تا شما مرتکب آنها نشوید:
- نداشتن معافیت تحصیلی معتبر
- دیر اقدام کردن برای پرداخت وثیقه
- ناقص بودن مدارک در زمان مراجعه
- اشتباه در تکمیل فرمهای پلیس +۱۰
- داشتن بدهی مالیاتی و بیاطلاعی از آن
- اقدام در زمان خارج از سنوات مجاز تحصیلی
- نداشتن استعلام سوءپیشینه در صورت لزوم
- اقدام برای دریافت پاسپورت معمولی بهجای گذرنامه زیارتی برای پیادهروی اربعین
گرفتن گذرنامه زیارتی با معافیت تحصیلی به چه صورت است؟
بعضی از دانشجویان، در ایام خاص مثل اربعین به سفرهای زیارتی میروند. در این مواقع گرفتن گذرنامه زیارتی با معافیت تحصیلی کار سختی نیست و به ارائه وثیقه نیازی ندارد. برای این کار فقط باید مراحل مشخصی را طی کنید تا مجوز خروج صادر شود.
مراحل گرفتن گذرنامه زیارتی با معافیت تحصیلی به ترتیب عبارتاند از:
- دریافت نامه معرفی دانشگاه: از طریق دانشگاه یا محل تحصیل خود، معرفینامه را دریافت کنید.
- ثبت درخواست سفر زیارتی در سامانه نظام وظیفه: وارد سامانه آنلاین پلیس +۱۰ شوید و نوع سفر خود را زیارتی انتخاب کنید. البته، این مرحله را بهصورت حضوری و با مراجعه به شعب پلیس +10 هم میتوانید انجام دهید.
- دریافت تأییدیه معافیت تحصیلی: پس از وارد کردن اطلاعات ورود و خروج و جزئیات سفر در سامانه، هزینه مورد نیاز را بپردازید. بین 1 تا 2 روز کاری زمان لازم است تا تأییدیه معافیت تحصیلی شما صادر شود.
- مراجعه به پلیس +۱۰ برای تکمیل فرآیند صدور گذرنامه: به یکی از دفاتر پلیس +۱۰ بروید و فرمهای مخصوص گذرنامه را تکمیل کنید. در این مرحله عکس، کپی مدارک هویتی و رسید وثیقه را تحویل میدهید.
- دریافت گذرنامه زیارتی و آماده شدن برای سفر: پس از چند روز کاری (نهایتاً تا 10 روز)، گذرنامه شما صادر میشود. اگر در این رابطه سوال دارید، مطلب نحوه پیگیری پاسپورت را مطالعه کنید.
تمدید پاسپورت با معافیت تحصیلی چه شرایطی دارد؟
گاهی وقتها اعتبار پاسپورت به پایان میرسد و دانشجو نیاز دارد که دوباره آن را تمدید کند. در این شرایط، پاسپورت با معافیت تحصیلی هم مثل پاسپورت عادی تمدید میشود؛ اما با رعایت کردن چند نکته مهم. موارد زیر، شرایط و نکات لازم برای تمدید پاسپورت دانشجویی هستند:
- ارائه مدارک شناسایی شامل اصل و کپی کارت ملی، شناسنامه و عکس پرسنلی
- همراه داشتن گذرنامه قبلی (حتی اگر اعتبار آن تمام شده است.)
- رعایت شرط ارائه وثیقه (در صورت نیاز و ارائه رسید جدید)
- تکمیل فرم درخواست تمدید گذرنامه در دفاتر پلیس +۱۰
- داشتن معافیت تحصیلی معتبر و ارائه دوباره این مدرک
- نداشتن بدهی مالیاتی یا سابقه کیفری
بدون نگرانی و دغدغه سربازی، وضعیت پاسپورتتان را چک کنید!
همانطور که مطالعه کردید، با رعایت کردن شرایط گرفتن پاسپورت با معافیت تحصیلی میتوانید به خارج از کشور بروید. با رعایت کردن این شرایط و آمادهسازی مدارک لازم، بدون دردسر و در کمترین زمان ممکن گذرنامه میگیرید. فراموش نکنید که برای تمدید یا دریافت گذرنامه، همیشه وضعیت اعتبار مدارک، معافیت تحصیلی و حتی اعتبار پاسپورتتان را بررسی کنید.
خوشبختانه، قابلیت استعلام وضعیت انواع گذرنامهها در سایت و اپلیکیشن قبضینو وجود دارد. بنابراین، برای اینکه بدون نگرانی از صفهای طولانی و سردرگمیها، وضعیت صدور گذرنامهتان را چک کنید، از خدمات قبضینو بهرهمند شوید. برای این کار، کافی است که کد ملی و شماره موبایل متعلق به خودتان را وارد کنید!
- بله؛ در صورتی که شرایط لازم را برآورده کنید و معافیت تحصیلی معتبر بگیرید، برایتان پاسپورت صادر میشود.
- خیر؛ داشتن کارت ملی هوشمند یا رسید موقت آن برای صدور گذرنامه الزامی است.
- معمولاً اعتبار گذرنامه دانشجویی مثل گذرنامه عادی ۵ ساله است؛ مگر اینکه نظام وظیفه به دلیل وضعیت تحصیلی زمان کوتاهتری تعیین کند.
- بله؛ بعد از بازگشت به کشور، میتوانید با ارائه مدارک لازم درخواست بازگشت وثیقه را بدهید.
- بله؛ دانشجویان و مشمولان میتوانند حتی بدون داشتن معافیت تحصیلی، فقط برای سفرهای زیارتی مثل اربعین، مجوز خروج موقت بگیرند. البته باید شرایط خاص اعلامشده از سوی نظام وظیفه را رعایت کنند.
ثبت دیدگاه