خوداظهاری کنتور برق، آب و گاز و اعلام بهای مصرفی

اعلام کارکرد کنتور آب، برق و گاز یعنی خودتان عدد روی کنتور را بخوانید و برای شرکت ارسال کنید. با این کار، قبض واقعی دریافت میکنید و هزینه اشتباهی برایتان صادر نمیشود. هر کدام از کنتورها، روش خاصی دارند. مثلاً برای کنتور گاز باید ارقام مشکی روی کنتور را بخوانید و اعداد قرمز را کنار بگذارید. در ادامه، این عدد را طبق فرمت مشخص، از طریق پیامک یا تماس تلفنی به سامانه مربوطه ارسال میکنید. همچنین، میتوانید هزینه قبض را از طریق سامانههایی مثل قبضینو، راحت پرداخت کنید.
…
گاهی مأمور قرائت کنتور وارد محله میشود و ما به هر دلیلی در خانه حضور نداریم. ممکن است در محل کار باشیم یا اصلاً متوجه نشویم که مأمور آمده و رفته است. خوشبختانه، روش «خوداظهاری» فرصت مناسبی برای افرادی است که در زمان قرائت کنتور حضور نداشتهاند. این قابلیت به دلیل زیرساختهای کافی در بسیاری از استانها و شهرهای کشور امکانپذیر است. بنابراین، با خوداظهاری بهموقع اطلاعات کنتور، هزینه قبض بر اساس مصرف واقعی شهروندان محاسبه میشود.
البته یادتان باشد که اعلام کارکرد کنتور یا خوداظهاری، به آموزش مختصری نیاز دارد. برای امتحان، همین حالا به کنتور آب یا برق یا گاز خانهتان نگاه کنید. احتمالاً متوجه نمیشوید که باید چه عددی را اعلام کنید یا اصلاً کدام بخش، شماره مصرف را نشان میدهد. بنابراین، ممکن است خوداظهاری را بهصورت اشتباهی انجام دهید. به همین دلیل، در این مطلب از قبضینو، به آموزش اعلام کارکرد کنتور آب، برق و گاز میپردازیم.
فهرست
خوداظهاری یا اعلام کارکرد کنتور چیست؟
خوداظهاری یعنی اینکه خودتان عدد ثبتشده روی کنتور آب، برق یا گاز را بخوانید و مستقیماً اطلاع دهید. در واقع بهجای اینکه مأمور قرائت برای ثبت مصرف بیاید، شما آن عدد را بهصورت مستقیم ارسال میکنید. این عدد، همان رقمی است که میزان مصرف شما از آخرین بار قرائت تا همین لحظه را نشان میدهد.
برای انجام خوداظهاری، کافی است که عدد درجشده روی صفحه کنتور را دقیق بخوانید؛ آن هم بدون کم یا زیاد کردن. در ادامه، از طریق اپلیکیشن، وبسایت یا سامانه پیامکی شرکت مربوطه، این عدد را وارد و ارسال میکنید. به همین سادگی! البته هر شرکت یا سازمان خدماتی، روش خاص خودش را برای اعلام کارکرد در نظر دارد. بنابراین، لازم است که قبل از ارسال اعداد و ارقام کنتور، دستورالعملهایشان را مطالعه کنید.
چه شهرهایی تحت پوشش امکان خوداظهاری کنتور آب، برق و گاز هستند؟
قابلیت خوداظهاری کنتور آب، برق و گاز در بسیاری از شهرهای ایران امکانپذیر است. با این حال، این قابلیت به زیرساختهای دیجیتال هر منطقه و سایر عوامل مهم بستگی دارد؛ از جمله سیاست شرکتهای خدماترسان مثل آبوفاضلاب، توزیع نیروی برق و شرکت گاز منطقهای. به همین دلیل است که این قابلیت مهم هنوز در همه مناطق کشور فراهم نیست.
خوشبختانه، امکان خوداظهاری کارکرد کنتور تقریباً در همه شهرهای کشور وجود دارد؛ از جمله تهران، رشت، بوشهر، قم، یزد، تبریز، اصفهان، کرج، ساری، زاهدان و غیره. برای اطمینان بیشتر، سایت اداره یا شرکت مورد نظرتان را بررسی کنید تا مطمئن شوید.
نحوه اعلام کارکرد کنتور آب
اعلام کارکرد بهصورت خوداظهاری کنتور آب، در بسیاری از استانهای کشور ممکن است. روشهایی مثل تماس تلفنی با سامانه شرکت آب منطقهای یا اعلام کارکرد کنتور آب با پیامک برای این کار وجود دارند. برای اعلام شماره کنتور آب، کافی است که عدد ثبتشده روی صفحه کنتور را بهدرستی بخوانید. در ادامه باید آن را از طریق پیامک یا تماس به سامانه مربوطه ارسال کنید. هر استان معمولاً شماره یا سامانه خاصی برای این کار در نظر گرفته است، اما الگوی ارسال هیچ فرقی ندارد. در الگوی ارسال باید «* شناسه قبض # شماره رقم کنتور» را رعایت کنید.
بعضی از استانهایی که سامانه اعلام کارکرد کنتور آب با پیامک یا تلفن را دارند، عبارتاند از:
- اعلام کارکرد کنتور آب تهران: سامانه پیامکی 10001522
- اعلام کارکرد کنتور آب فارس: سامانه پیامکی 3000713
- اعلام کارکرد کنتور آب کردستان: سامانه 30004122
- اعلام کارکرد کنتور آب اصفهان: سامانه 300001522
- اعلام کارکرد کنتور آب مازندران: سامانه 30004615
- اعلام کارکرد کنتور آب کرمان: سامانه 2000341122
- اعلام کارکرد کنتور آب گیلان: سامانه 200001522
- اعلام کارکرد کنتور آب همدان: 30005122
برای سایر استانها میتوانید به سایت آبفای هر کدام بروید و شماره سامانه پیامکی را مشاهده کنید. در ادامه، به این سؤال پاسخ میدهیم که چگونه شماره کنتور آب را ارسال کنیم.
نحوه خواندن شماره کنتور آب
برای اعلام شماره کنتور آب، در ابتدا باید شماره اشتراک را پیدا کنید و سپس عدد مصرفی را بخوانید. ضمناً قبل از ارسال شماره، تغییر، فعالسازی و حذف شماره پیامک قبض آب را بررسی کنید. در موارد زیر، مراحل نحوه خواندن شماره اشتراک کنتور آب را با هم مرور میکنیم:
- شماره اشتراک را پیدا کنید: معمولاً این شماره روی بدنه کنتور نوشته شده است و دقیقاً زیر بارکد قرار دارد. این عدد معمولاً 8 رقمی است و برای ارسال اطلاعات نیاز میشود.
- در کنتورهای قدیمی، تعداد ارقام ممکن است بیشتر باشد: در بعضی از مدلهای قدیمیتر، شماره اشتراک ممکن است 10 یا 12 رقمی باشد. جای نگرانی نیست؛ همان شماره را کامل یادداشت کنید.
- جای شماره اشتراک ممکن است متفاوت باشد: این شماره هم بهصورت افقی و هم عمودی روی بدنه کنتور نوشته شده است. همچنین، گاهی در سمت چپ و گاهی در پایین بدنه درج میشود.
- اگر به کنتور دسترسی ندارید، سراغ افراد قبلی بروید: اگر مستأجر جدید هستید یا به کنتور دسترسی ندارید، از ساکنان قبلی یا مدیر ساختمان بپرسید. این اطلاعات معمولاً در اختیار آنها قرار دارند.
- پس از پیدا کردن شماره اشتراک، عدد مصرفی را بخوانید: عدد مصرف معمولاً روی صفحه مکانیکی یا دیجیتال کنتور نمایش داده میشود. فقط اعدادی که قبل از ممیز (نقطه یا کادر قرمز) قرار دارند را بخوانید و ارسال کنید.
نحوه اعلام کارکرد کنتور برق
در روش خوداظهاری کنتور برق، عدد را از روی کنتور میخوانید و از طریق سامانه پیامکی یا تماس تلفنی میفرستید. شماره تلفن اعلام کارکرد کنتور برق در هر استان متفاوت است. در موارد زیر، به سامانه اعلام کارکرد کنتور برق با پیامک در بعضی از استانهای کشور اشاره کردهایم:
- خوداظهاری کنتور برق مازندران: پیامک عدد کنتور به 404014015701 (ویژه غرب مازندران)
- سامانه ثبت شماره کنتور برق تهران: پیامک عدد کنتور به ۱۰۰۰۱۵۲۱
- خوداظهاری برق گیلان: پیامک عدد کنتور به ۵۰۰۰۱۳۱۱۲۱
برای اطلاعات دقیقتر، بهتر است به سایت رسمی شرکت توزیع نیروی برق استان یا سامانه برق من (barghman.ir) سر بزنید. همچنین، برای تغییر و حذف شماره تلفن قبض برق، مطلب مربوط به آن را همینجا مطالعه کنید!
نحوه خواندن شماره کنتور برق
مدلهای مختلفی از کنتورهای برق در کشور استفاده میشوند و هر مدل، روش خاصی برای خواندن عدد مصرف دارد. برای همین، در مرحله اول باید بدانید کنتور شما از چه نوعی است. خوشبختانه، در سایت برق من (سامانه رسمی توزیع برق)، راهنمای خوداظهاری کنتور برق برای تمام استانها به تفکیک موجود است. با این حال، در این بخش، 3 مدل رایج در ایران را بررسی میکنیم.
در جدول زیر، متوجه میشوید که شماره کنتور برق کجاست و نحوه خواندن کنتور برق به چه شکل است:
مدل کنتور |
تعداد ارقام برای خود اظهاری کنتور برق |
نحوه خواندن و ثبت کارکرد کنتور برق |
تکفاز مکانیکی (کنتورسازی ایران) |
۵ رقم |
فقط یک رقم بهعنوان میانباری ثبت میشود. عدد اصلی را مستقیم از روی صفحه بخوانید. |
تکفاز دیجیتالی مدل JM110B |
۶ رقم |
با فشردن چندباره دکمه A (سمت راست)، اطلاعات نمایش داده میشود. |
سهفاز دیجیتالی مدل JAM300 |
۶ رقم |
با فشردن کلید A (سمت چپ) وارد منوی User-Data شوید. |
با شناخت نوع کنتور، قادر به خواندن عدد درست اعلام شماره کنتور برق درب بسته هستید. این عدد باید همان عددی باشد که دقیقاً روی صفحه نمایش داده میشود؛ بدون در نظر گرفتن ارقام اعشاری.
نحوه خوداظهاری قبض گاز
اعلام کارکرد کنتور گاز، بهسادگی انجام میشود. کافی است که شماره کنتور را بخوانید و در زمان مقرر آن را به شرکت گاز اعلام کنید. امکان خود اظهاری قبض گاز از طریق سامانههای پیامکی یا تلفنی وجود دارد. البته قبل از هر اقدامی، درباره تغییر، ثبت و حذف شماره پیامک قبض گاز مطمئن شوید.
بعضی از سامانههای اعلام کارکرد کنتور گاز در استانهای مختلف عبارتاند از:
- خوداظهاری گاز تهران: سامانه پیامکی ۴۰۴۰۱۰۲۰۰۳۰۳
- خوداظهاری کنتور گاز گیلان: سامانه پیامکی 20006194
- خوداظهاری کنتور گاز اصفهان: سامانه پیامکی با سرشماره 404010200303
- خوداظهاری کنتور گاز مازندران: سامانه پیامکی با سرشماره 404010200303
- اعلام رقم کنتور گاز مشهد: سامانه پیامکی با سرشماره 404010200303 یا 100037074
برای سایر استانها، از سامانه ثبت شماره کنتور گاز در سایت شرکت ملی گاز یا اپلیکیشن «قبض من» استفاده کنید.
نحوه خواندن شماره کنتور گاز و آموزش ارسال آن
خواندن صحیح کنتور گاز، اولین قدم برای خوداظهاری و مشاهده و پرداخت قبض گاز است. اکثر کنتورهای گاز، معمولاً یک بخش اصلی برای ثبت ارقام مشکی رنگ دارند که میزان مصرف را نشان میدهد. همچنین، یک بخش قرمز رنگ که مربوط به اعشار است. برای ارسال عدد صحیح، فقط ارقام مشکی باید ثبت شوند.
در ادامه مراحل دقیق نحوه خواندن شماره کنتور گاز را با هم مرور میکنیم:
- مرحله اول؛ فقط ارقام مشکی را بخوانید: روی کنتور دو دسته عدد وجود دارند؛ مشکی و قرمز. فقط ارقام مشکی رنگ را وارد کنید. مثلاً اگر کنتور عدد ۵۷۳۹٫۱۲۳ را نشان میدهد، فقط ۵۷۳۹ را اعلام کنید و سه رقم قرمز را کنار بگذارید.
- مرحله دوم؛ ساختار پیامک برای ثبت شماره کنتور: فرمت پیامک برای اعلام شماره، بهصورت: «D*شماره اشتراک ۱۲ رقمی*عدد کنتور» است. بهعنوان مثال: «D*012345678912*5739» را به سامانه اعلام شماره ارسال کنید.
- مرحله آخر؛ ثبت تاریخ برای دریافت قبض گاز از طریق شماره کنتور: تاریخ اعلام باید بهصورت روز/ماه/سال نوشته شود. مثلاً اگر امروز ۱۵ مهر ۱۴۰۴ است، باید بنویسید: 15/07/1404.
پرداخت آسان و سریع قبضها پس از خوداظهاری
بعد از انجام خوداظهاری کارکرد آب، گاز و برق، قبض اصلی صادر میشود و باید آن را بپردازید. روشهای مختلفی برای پرداخت وجود دارند؛ از جمله مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت، پرداخت پیامکی و حتی پرداخت تلفنی. از طرفی، بسیاری از افراد ترجیح میدهند که همه قبوض را بهصورت همزمان و از یک سامانه پرداخت کنند. اما تفاوت شمارههای پرداخت در هر اداره یا شرکت، باعث دشواری در پرداخت میشود. خوشبختانه، قبضینو با یک راهکار ساده و خلاقانه، این مشکل را حل کرده است.
برای دریافت و پرداخت قبض برق یا سایر قبوض از طریق قبضینو، مراحل زیر به ترتیب پشت سر بگذارید:
- وارد سایت یا اپلیکیشن قبضینو شوید.
- روی «منوی خدمات» کلیک کنید و وارد یکی از بخشهای آب، گاز، برق یا تلفن شوید.
- پس از وارد کردن شماره اشتراک یا شناسه قبض، روی گزینه «استعلام جزئیات قبض» کلیک کنید.
- مبلغ را مشاهده و تأیید کنید.
- پرداخت را با کارت بانکی انجام دهید.
- پس از مشاهده و پرداخت قبض آب یا سایر قبوض، رسید دیجیتالی را دریافت کنید.
خوداظهاری دقیق، قبض واقعی، پرداخت راحت!
برای اینکه قبض واقعی و منصفانهای را دریافت کنید، خوداظهاری کنتور گاز، آب و برق را جدی بگیرید. فقط با خواندن درست اعداد کنتور و اعلام آنها میتوانید از صدور قبض اشتباه و مبلغهای سنگین جلوگیری کنید. با سامانههای هوشمندی مثل قبضینو، فرایند پرداخت هم بهراحتی انجام میشود.
در جدول زیر، خلاصهای از تمامی نکات کلیدی این مطلب را مشاهده میکنید:
موضوع بحث |
توضیح مختصر |
نحوه خوداظهاری |
اعلام رقم مشکی کنتور از طریق پیامک، تماس یا سامانهها |
استانها |
اصفهان، تهران، مشهد، مازندران، گیلان و غیره |
نحوه خواندن کنتور |
فقط ارقام مشکی را بخوانید، نه قرمز! |
پیامدهای عدم خوداظهاری |
قبض تخمینی، هزینه اضافی، اخطار و حتی قطع اشتراک |
روشهای پرداخت |
پیامکی، تلفنی، حضوری، آنلاین و سامانههای معتبر |
راهکار سریع پرداخت |
استفاده از سایت یا اپلیکیشن قبضینو برای پرداخت سریع، ساده و مطمئن |
- خیر. قبضینو برای همه قبوض خدماتی قابل استفاده است و یک روش سریع و یکپارچه برای پرداخت ارائه میدهد؛ اعم از آب، برق، گاز، تلفن ثابت و موبایل.
- بسته به منطقه و شرکت خدماتی، معمولاً هر ۲ ماه یکبار نیاز به خوداظهاری است. البته، زمانبندی از طریق پیامک یا اعلام در سایت شرکت اطلاعرسانی میشود.
- در صورت اشتباه شما، شرکت گاز قبض را بهصورت تخمینی صادر میکند یا برای اصلاح درخواست میدهد. برای جلوگیری از این مشکل، عدد کنتور را با دقت بخوانید و فقط ارقام مشکی را وارد کنید.
- در حال حاضر، بیشتر استانهای بزرگ مثل اصفهان، تهران، مشهد، مازندران، البرز، شیراز، گیلان و تبریز سامانه خوداظهاری دارند. البته هر خدمت (آب، برق یا گاز) سامانه مخصوص خودش را دارد و باید طبق اطلاعیه شرکت مربوطه عمل کنید.
ثبت دیدگاه
من می خوام شماره کار کرد کنتور از طریق قبضینو بفرستم باید چه مراحلی برم تا شمار کنتور ثبت کنم ممنون
سلام وقت بخیر
دوست گرامی متاسفانه امکان خوداظهاری از طریق قبضینو برای هیچ کاربری وجود ندارد، تمام روشهای خوداظهاری در این مطلب عنوان شده است و شما با کمک هر یک از آنها میتوانید اطلاعات مصرف دورهای قبض خود را وارد کنید.
سبز و پاینده باشید.
خود اظهاری کنتور آب نمیاد
درود وقت بخیر
اگر منظورتان این است که نمیدانید از چه راهی باید خوداظهاری کنتور آب را انجام دهید باید گفت که از طریق سایت یا سامانه تلفنی آب و فاضلاب کشور، این کار امکانپذیر است. روش اول این است که وارد سامانه آب و فاضلاب شده و از منوی مربوط به واگذاری خدمات انشعاب، گزینه اعلام کارکرد کنتور را انتخاب کنید. شناسه قبض خود را در صفحه بازشده وارد کرده و گزینه جستجوی اشتراک را بزنید. شماره کنتور خود را در قسمت مشخص وارد کنید تا محاسبه قبض انجام شود تا در نهایت بتوانید آن را پرداخت کنید.
در دروش دوم شماره 1522 را گرفته و از بین گزینههای گفتهشده عدد 3 را وارد کنید. شماره اشتراک، رمز رایانه و عدد کنتور را وارد کنید تا مبلغ قابل پرداخت به شما اعلام شود.
درصورتی که این موارد پاسخ سوال شما نبود میتوانید جزئیات بیشتری ارائه کنید یا با پشتیبانی قبضینو تماس بگیرید.
سبز و پیروز باشید.
بدنه کنتور
سلام وقت بخیر
برای راهنمایی دقیقتر لطفا با واحد پشتیبانی قبضینو تماس بگیرید.
شاد و سبز باشید.
خود اظهاری برنامه برق من خطا میدهد، اصلاح فرمایید
سلام. شخصی که مستاجر است به هنگام ثبت شماره تلفن همراه باید اسم خودش را وارد کند یا صاحب ملک . البته من اسم خودم را وارد کردم ( مستاجر هستم) و سپس پیامک را دریافت نمودم و حساب کاربری ایجاد شد
اسم مندرج باید به نام شخص صاحب ملک باشد.