10 عاملی که آینده پرداخت ها را زیر و رو می کنند.
سارا واعظی
روش های پرداختی که مصرف کنندگان از آن ها استفاده می کنند ، بیشتر و سریعتر از هر خدمت مالی دیگری در حال تغییر و به روز رسانی است . این تحول تحت تاثیر تغییرات تکنولوژی های دیجیتال ، شرایط رقابتی و تقاضای مشتریان ایجاد شده است . آشنایی با ترند های جدید پرداخت ، برای هر بانک یا موسسه اعتباری که می خواهد نیاز های مالی های مشتریانش را برطرف کند الزامی است .
من به تازگی از یک سفر 11 روزه برگشته ام . اولین سفرم که در آن هیچ معامله نقدی انجام نداده ام ، به جای آن از تکنولوژی های جدید موبایلی برای بلیط های هواپیما ، اتاق های هتل ، صورتحساب رستوران و یا کوچکترین خریدهایم استفاده کرده ام .
با وجود اینکه پول نقد و کارت های اعتباری ، همچنان محبوب ترین روش های پرداختی هستند ، به نظر می رسد تکنولوژی پرداخت های موبایلی به ویژه برای مصرف کنندگان جوانتر به خوبی پذیرفته شده اند . بر اساس نتایج نظر سنجی از 1500 مصرف کننده در کانادا و آمریکا به نظر می رسد تکنولوژی های جدید پرداخت به زودی جایگزین روش های قبلی خواهند شد .
حالا 10 عاملی که به زودی وارد دنیای پرداخت ها می شوند را معرفی خواهیم کرد .
1 ) نسل Z
نوجوانان یا جوانان امروز که بین سال های 1996 تا 2014 متولد شده اند را نسل Z یا شهروندان دیجیتال می گویند . این بخش از جامعه ، اکثرا در همین هزاره متولد شده اند و تا سال 2020 ، 40% از جمعیت مصرف کنندگان آمریکا را تشکیل خواهند داد . نسل Z ها از زمان تولد با تکنولوژی در ارتباط بوده اند و علاقه بسیاری به گوشی های هوشمند خود دارند . در حقیقت 80 % از آن ها تلویزیون را برای یک روز و 28 % از آن ها دوستان یا پولشان را کنار می گذارند تا تلفن همراهشان را حفظ کنند . این نسل دوست دارد خواسته هایش سریع برآورده شود و تجربه هایی کاملا مستقل و شخصی داشته باشد . تقریبا 70 % نسل Z ها هر روزه از اپلیکیشن های موبایلی استفاده می کنند و 67 % از آنها دوست دارند پرداخت های خود را از طریق موبایل هایشان انجام دهند .
با وجود اینکه موبایل حرف اول را در استفاده از این تکنولوژی می زند اما این گروه از کانال های دیگری هم برای استفاده از آن بهره میبرند . برای مثال 20 % از مصرف کنندگان ژن Z حساب های بانکی خود را حداقل هفته ای یکبار چک می کنند . و نزدیک به 23 % از آن ها بیش از هر گروه سنی دیگری به خدمات بانکی دسترسی دارند . در حالیکه فقط 16 % نسل انفجار ( متولدین 1946 تا 1980 ) از این خدمات استفاده می کنند .
برای مصرف کنندگان دانشگاهی که اولین تجربه کاری خود را سپری می کنند و دستمزدهایشان را نقدی دریافت می کنند ، استفاده از شعب بانک ها بیشتر یک ضرورت است تا یک انتخاب . مصرف کنندگان این نسل ترجیح می دهند که پول های خود را از طریق موبایل هایشان مدیریت کنند ، اما همچنان برای دیجیتالی کردن در آمدهایشان به بانک ها نیاز دارند .
2 ) ایجاد تجربه ای متفاوت برای مصرف کنندگان
جمع آوری و آنالیز حجم عظیمی از داده ها پایه و اساس تجربیات مصرف کننده را در همه صنعت ها به ویژه در بانکداری و پرداخت ها تشکیل می دهند . 70 % از نسل جوان جامعه به پیشرفت این خدمات بانکی و مدیریت هزینه ها تمایل دارند . این مصرف کنندگان به دنبال راه های ساده تری برای انجام پرداخت هایشان از طریق موبایل هستند .
با وجود اینکه داده های پرداخت سال های بسیاری است که تحت کنترل سازمان های ارائه دهنده خدمات مالی مرسوم و با سابقه هستند بیش از 60 % از نسل هزاره ( متولدین 1987 تا 1995 ) و نسل Z می خواهند حساب های بانکی خود را با شخص ثالثی به اشتراک بگذارند . اکنون زمان مهمی برای گسترش خدمات بانکی و پذیرش قانونی این خدمات است .
3 ) پذیرش پرداخت های موبایلی
شاید نبود ارزش افزوده برای پرداخت های موبایلی در مقایسه با پرداخت های نقدی یا کارت های اعتباری ، دلیل پذیرفته نشدن این نوع پرداخت هاست
با وجود بانک های ارائه دهنده خدمات موبایلی و برنامه نویس ها که می توانند تجربه های جدیدی را برای مشتری فراهم کنند ، پذیرش پرداخت های موبایلی بیش از پیش خواهد شد .
مصرف کنندگان جوان تر به دنبال یک تجربه پرداخت جدید و استثنایی روی همه پلت فورم ها به ویژه گوشی های هوشمندشان هستند و دوست دارند به ازای استفاده از این برنامه ها ، جوایز ، پیشنهادات ویژه یا تخفیفات خوبی دریافت کنند . این جوانان ، بانک های مرسوم و عاملان پرداخت ها را وادار می کنند تا فراتر از ویژگی های معمولی اپلیکیشن های پرداخت به آن ها نگاه کنند و تجربه های متفاوتی را برای مصرف کنندگان ایجاد کنند . نزدیک به 25 % از مصرف کنندگان از کیف پول های دیجیتالی بانک ها یا شخص ثالث های غیر بانکی استفاده می کنند . جال اینجاست که 45 % از نسل انفجار دوست دارند که اپلیکیشن های موبایلی خود را کنار بگذارند .
4 ) جوایز
جوایز به عنوان یک محرک رقابتی هیچگاه تا این حد اهمیت نداشته است . 48 % از مصرف کنندگان حاضرند کارت های قبلی خود را عوض کنند تا امتیاز بیشتری در خریدها دریافت کنند و 42 % از از افراد این کار را برای دریافت جایزه بزرگ انجام می دهند .
اگر عاملان صنعت پرداخت تاکنون برای تغییر دادن کلیشه های پرداخت قانع نشده اند و همچنان از روش های قبلی استفاده می کنند بزودی از این رقابت عقب میماند .
مصرف کنندگان برای رسیدن به این جایزه ها راه های ساده را دوست دارند . 66 % از مصرف کنندگان دوست دارند با استفاده از دستگاه های POS به این جوایز دست پیدا کنند . اما بیش از نیمی از همین افراد حاضرند اطلاعات شخصی شان را برای دریافت پیشنهادات خاص تر به اشتراک بگذارند . سفارشی سازی این جوایز تبدیل به یک میدان جنگ برای ارائه دهندگان خدمات پرداختی خواهد شد .
5 ) گسترش شبکه های پرداخت
همکاری بین موسسات مالی و سازمان های مالی یا غیر مالی کلید طلایی گسترش اکوسیستم پرداخت و بهبود تجربه هاست . این همکاری ها سود بیشتری را نسبت به شبکه های قبلی و اختصاصی پرداخت فراهم میکند .
ایجاد یک همکاری بین ارائه دهندگان خدمات مالی ، برنامه نویس ها و تکنولوژی های دیجیتال تجربه ای گسترده و جدید را برای مصرف کننده فراهم می کند . استفاده از بلاک چین ها یکی از بهترین راه ها برای ایجاد این تجربه جدید و گسترش شبکه هاست .
6 ) فین تک
استارت آپ های فین تک که در ابتدا به عنوان تهدیدی برای صنعت پرداخت محسوب می شدند ، امروزه پایه ی اصلی صنعت پرداخت نوین را تشکیل داده اند . استفاده از فین تک ها بهترین راهکار برای بازگرداندن شرکت های فراموش شده در زمینه پرداخت است .
همکاری شرکت های فین تک بهترین تجربه را برای مصرف کننده فراهم میکند . برای مثال همکاری اپراتورهای تلفن همراه با اپلیکیشن های خرید شارژ .همکاری های این چنینی ، آینده صنعت پرداخت را می سازند .
7 ) کد ها جایگزین کارت ها می شوند
در روش های قدیمی حساب های بانکی افراد از طریق داده های ثبت شده در یک بانک اطلاعاتی شناخته می شدند . با معرفی EMV ها (فناوری استفاده از میکروچیپ ها در کارت های اعتباری ) تحولی عظیم در زمینه تامین امنیت فراهم شد . با هر بار استفاده از این کارت ها کدهای اطلاعاتی تغییر می کنند بنابراین سطح امنیت بالاتر می رود . در نهایت قدرت این کد ها به کارت های قدیمی غلبه خواهند کرد و اعتبار پرداخت ها افزایش پیدا خواهند کرد .
تحولی که این کد های پیشرفته ایجاد کرده اند ، تاثیر بلاک چین ها ، واقعیت افزوده و اینترنت اشیا را روی روند های پرداخت تغییر خواهند داد . این تحول ، نگاه مصرف کنندگان نسبت به فرآینده های پرداخت را تغییر خواهند داد .
8 ) در هر زمان و هر مکان پرداخت کنید
صنعت پرداخت به سرعت از کارت های اعتباری و پایانه های پرداخت به پرداخت های موبایلی و پرداخت اینترنتی تغییر کرده است . قدم بعدی پرداخت های موبایل به موبایل است . پرداخت ها به سمتی می روند که چند نفر به صورت آنلاین از یک اپلیکیشن استفاده کنند .
امروزه صنعت پرداخت زیر سلطه ی سازمان هایی است که خدمات پرداختی را مستقیما بین دو شخص ، یک شخص و یک کسب و کار یا بین دو کسب و کار فراهم می کنند . در نهایت هر کسی می تواند پرداخت ها را در هر زمان و هر مکانی تائید کند .
9 ) بالابردن سطح امنیت
با افزایش کلاهبرداران ، جلوتر بودن نسبت به آن ها روز به روز سخت تر و در عین حال مهم تر می شود . فشار این موضوع بیشتر هم می شود چرا که مصرف کننده هم خواستار بالاترین سطح امنیت است و هم به دنبال سادگی است . این صنعت ممکن است با 31/3 میلیارد دلار ضرر در سال 2018 روبرو شود که این مقدار از سال 2013 تا کنون هر ساله 18 % افزایش داشته است .
این صنعت باید از دسترس کلاهبرداران خارج شود . استفاده از جدیدترین راه های احراز هویت مثل اثر انگشت یا تشخیص چهره در آغاز فرآیند پرداخت یا استفاده بانک ها از اطلاعات موقعیت مکانی برای تشخیص موقعیت صاحب کارت و تشخیص موقعیت کلاهبردار احتمالی از جمله راه های تامین امنیت مصرف کنندگان است . بعضی از بانک ها از آنالیز های صوتی برای تشخیص موقعیت مکانی کاربر استفاده می کنند .
10 ) جایگزین کردن زیرساخت ها
زیر ساخت های قدیمی برای فناوری های امروزی از جمله پرداخت های دیجیتال طراحی نشده اند . این زیرساخت ها حتی برای برنامه نویسی ها یا جلوگیری از کلاهبرداری ها نیز مناسب نیستند . تغییر زیرساخت های کاغذی به زیرساخت های دیجیتال امری ضروری است.
جایگزین کردن این زیرساخت ها برای رقابت های آینده اهمیت بسیاری دارد . سیستم های پرداخت آینده باید انعطاف پذیر باشند چرا که فناوری های صنعت پرداخت هر روزه با تغییرات جدیدی روبرو می شود .
برای آینده آماده شوید
نمی توان زمان حال را به عنوان راهنمایی برای آینده در نظر گرفت . استفاده از روش های پرداخت نوین در سه سال اخیر با وجود پیشرفت کارت های اعتباری و کیف پول های موبایلی ، نسبتا ثابت باقی مانده اند .
63 % از مصرف کنندگان بیان کردند حداقل هفته ای یک بار از کارت های خود برای پرداخت استفاده می کنند و 66 % نیز همچنان از پرداخت های نقدی استفاده می کنند . استفاده از کیف پول های موبایلی در همه نقاط جهان همچنان کم بوده است اما درمورد اپلیکیشن های مربوط به خرده فروشی ها مثل Star Bucks از 16 % در سال 2016 به 20 % در سال 2017 رسیده است . استفاده از کیف پول های موبایلی همچنان زیر 14 % باقی مانده است با وجود اینکه توسط بانک ها و موسسات مالی معتبر پشتیبانی می شوند .
بزرگترین دشمن خدمات بانکی و پرداخت ها به روز نبون آن هاست . آهسته بودن روند تغییرات به این معنا نیست که این روند همینطور باقی می ماند . با وجود تغییرات بانک های موبایلی اولویت مصرف کنندگان به زودی تغییر خواهند کرد و این تحول بسیار سریع خواهد بود .
سامانه پرداخت قبض قبضینو با ارائه خدمات ممتاز پرداخت قبض و استعلام قبض خلافی همواره سعی در پیاده سازی روش ها و تکنولوژی های موجود پرداخت اینترنتی و پراخت قبض است.
این متن برای من به عنوان یک نسل z جالب بود.
مرسی از وبلاگ خوبتون
بسیار جالب و جذاب بود